Pentru cei care nu obisnuiesc sa manance dovleac acum toamna va ofer o reteta super !!!!
Ravioli cu dovleac si sos de unt cu salvie
Pofta buna !!!!
Ingrediente:
* 9 linguri de unt
* 3 linguri de ceapă tocată
* 1 ceasca piure de dovleac( dovleac fara coaja copt in cuptor si sfaramat cu furculita)
* Sare
* Piper alb
* 3 linguri smantana
* 3 linguri rase Parmigiano, plus 2 linguri
* 1 Praf nucşoară
* 1 aluat paste
* 12 frunze proaspete salvie ( eu am folosit salvie uscata si e la fel de buna)
* 1 lingura de frunze proaspete patrunjel tocate marunt
*Într-o tigaie la foc mediu, se topeste 1 lingura de unt. Adaugati ceapa si gatiti timp de 1 minut. Adaugati piureul de dovleac şi gatiti până când amestecul ramane uscat (asta in cazul in care dovleacul lasa apa ), aproximativ 2 - 3 minute. Se condimentează cu sare şi piper. Se adauga samantana si continuati sa amestecati pentru 2 minute. Luati de pe foc şi se puneti cele 3 linguri de branza si nucsoara, dupa gust. Se condimentează cu sare şi piper. Se răceşte complet.
Se taie aluatul intins,in patrate .Se pun 2 lingurite de umplutura în centrul fiecărui pătrat. Adu 1 colţ al pătratului peste altul, formand un triunghi şi sigilati pasta complet( eu am umezit marginile cu apa ca sa se lipeasca bine ).Intr o oala in care ati pus apa la fiert cu putina sare se adauga ravioli. Se fierb "al dente", aproximativ 2 la 3 minute sau până când pastele plutesc şi s au deschis la culoare.Se scoat pastele din apă şi se scurg bine .
*Într-o tigaie mare de gatit , se topesc restul de 8 linguri de unt. Adaugă salvia peste unt şi continuati să gatiti până când untul incepe sa se rumeneasca apoi luati de pe foc.
Asezati cativa ravioli intr o farfurie adanca turnati sos de unt peste paste. Se presara parmezan si se garniseste cu pătrunjel.(care eu nu l am mai adaugat ..scuze)
Reteta este pt 4 persoane.
Pofta buna !!!
wow...they look so good..and I don't like pumpkin..you're good..I keep tellin' you..so you better believe it! pup.
ReplyDelete