Pages

About Me

My photo
Hello everybody ...in this small world full of bad things we all need our sweet moments .I discovered my passion for cakes and sweets a while back and I'm fascinated by it ...every day I'm on a search for a new recipe to try ...and impress my friends.Hope you all take a minute check my blog and dare to indulge yourself with some of my HeavenlySweets...

11/11/2011

Reteta de toamna!!

 Pentru cei care nu obisnuiesc sa manance dovleac acum toamna va ofer o reteta super !!!!

Ravioli cu dovleac si sos de unt cu salvie



Pofta buna !!!!
Ingrediente:
     * 9 linguri de unt
     * 3 linguri de ceapă  tocată
     * 1 ceasca piure de dovleac( dovleac fara coaja copt in cuptor si sfaramat cu furculita)
     * Sare
     * Piper alb
     * 3 linguri smantana
     * 3 linguri rase Parmigiano, plus 2 linguri

     * 1 Praf nucşoară
     * 1 aluat paste
     * 12 frunze proaspete salvie ( eu am folosit salvie uscata si e la fel de buna)
     * 1 lingura de frunze proaspete patrunjel tocate marunt 

*Într-o tigaie la foc mediu, se topeste 1 lingura de unt. Adaugati ceapa si gatiti timp de 1 minut. Adaugati piureul de dovleac şi gatiti până când amestecul ramane uscat (asta in cazul in care dovleacul lasa apa ), aproximativ 2 - 3 minute. Se condimentează cu sare şi piper. Se adauga samantana si continuati sa amestecati pentru 2 minute. Luati de pe foc şi se puneti cele 3 linguri de branza si nucsoara, dupa gust. Se condimentează cu sare şi piper. Se răceşte complet.
Se taie aluatul intins,in patrate .Se pun 2 lingurite de umplutura în centrul fiecărui pătrat. Adu 1 colţ al pătratului peste altul, formand un triunghi şi sigilati pasta complet( eu am umezit marginile cu apa ca sa se lipeasca bine ).Intr o oala in care ati pus apa la fiert cu putina sare se adauga ravioli. Se fierb "al dente", aproximativ 2 la 3 minute sau până când pastele plutesc  şi s au deschis  la culoare.Se scoat pastele din apă şi se scurg bine . 
*Într-o tigaie mare de gatit , se topesc restul de 8 linguri de unt. Adaugă salvia peste unt şi continuati  să gatiti până când untul incepe sa se rumeneasca apoi luati de pe foc.
Asezati cativa ravioli intr o farfurie adanca turnati sos de unt peste paste. Se presara parmezan  si se garniseste cu pătrunjel.(care eu nu l am mai adaugat ..scuze)

Reteta este pt 4 persoane.
Pofta buna !!!

1 comment:

  1. wow...they look so good..and I don't like pumpkin..you're good..I keep tellin' you..so you better believe it! pup.

    ReplyDelete